សន្លឹកព័ត៌មានរបស់គម្រោង

ផ្នែក A: ព័ត៌មានមូលដ្ឋានរបស់គម្រោង

( ត្រូវបំពេញគ្រប់ចំណុចទាំងអស់ )
PIP No: 461
1. ឈ្មោះគម្រោង (ENG): Strengthening Capacity of Laboratory for Quality Control of Food Products
    ឈ្មោះគម្រោងៈ ពង្រឹងសមត្ថភាពមន្ទីរពិសោធន៍សម្រាប់ធ្វើតេស្តត្រួតពិនិត្យគុណភាពផលិតផលម្ហូបអាហារ
2. កាលបរិច្ឆេទគម្រោង:
កាលបរិច្ឆេទចាប់ផ្តើមគម្រោង :

01/06/26

កាលបរិច្ឆេទបញ្ចប់គម្រោង :

06/01/2029

3. ចំណាយគម្រោងសរុប:
$

6448000

4. ស្ថាប័នទទួលខុសត្រូវ::

ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម

RESPONSIBLE UNIT:

General Department of Consumer Protection, Competition and Fraud Repression (CCF)

អង្គភាព​ទទួល​ខុស​ត្រូវ:

អគ្គនាយកដ្ឋានការពារអ្នកប្រើប្រាស់ កិច្ចការប្រកួតប្រជែង និងបង្រ្កាបការក្លែងបន្លំ

5. ស្ថានភាពគម្រោង

គម្រោងសម្រាប់អនុវត្តផ.យ.អ.ជ.


ព័ត៌មានលម្អិតអំពីគម្រោង


6. ប្រភេទគម្រោង:

7. ប្រភពហិរញ្ញប្បទាន

8. មុំនៃគោលនយោបាយក្នុងយុទ្ធសាស្រ្តបញ្ចកោណ ដំណាក់កាលទី ១ ដែលគម្រោងស្ថិតនៅ:
9. ការចូលរួមចំណែករបស់គម្រោងក្នុងការសម្រេចបានគោលនយោបាយអាទិភាពខាងលើ:
ជាទូទៅការអភិវឌ្ឍរចនាសម្ព័ន្ធគុណភាពមន្ទីរពិសោធន៍មានមុខងារផ្ដល់សារៈសំខាន់ចាំបាច់ ខ្លាំងសម្រាប់ធានាដល់ការវាយតម្លៃ អនុលោមភាពនៃប្រព័ន្ធត្រួតពិនិត្យ និងវិញ្ញាបនប័ត្រកម្មលើផលិតផលកសិ-ម្ហូបអាហារ របស់កម្ពុជា។ ការរួមចំណែកសំខាន់ៗ ដែល ទទួលបានពីការអនុវត្តនៃគម្រោងមាន៖ ­ -ធានាសន្តិសុខស្បៀង និង សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ដើម្បីការពារសុខភាព និងសុខុមាលភាពប្រជាពលរដ្ឋគ្រប់រូបនិងធានាការ អនុវត្តសមធ៌មក្នុងពាណិជ្ជកម្មម្ហូបអាហារ ­ -ផ្ដល់ទំនុកចិត្តនិងបង្កើនការគាំទ្រពីអតិថិជន លើវិស័យ សេវាកម្មវិភាគ និងធ្វើតេស្តលើផលិតផលកសិ-ម្ហូបអាហារ សម្រាប់ការធ្វើអាជីវកម្មម្ហូបអាហារក្នុងស្រុក និងនាំចេញទៅកាន់ទីផ្សារសាកល ­ -ជួយដល់ស្ថាប័នជាតិ ក្នុងការអនុវត្តច្បាប់ ប្រកបដោយតម្លាភាព និងមានប្រសិទ្ធភាព ­ -ជួយដល់វិស័យឯកជនតាមរយៈធ្វើឱ្យក្រុមហ៊ុនឱ្យកាន់តែមានភាពប្រកួតប្រជែង ­ -ធានាបាននូវការលក់និងចែកចាយផលិតផលម្ហូបអាហារនៅលើទីផ្សារក្នុងស្រុក មានគុណភាព សុវត្ថិភាព និងអនាម័យ ដែលនឹងជំរុញផ្ដល់ការគាំទ្រដល់ការប្រើប្រាស់ផលិតផលក្នុងស្រុក សំដៅកាត់បន្ថយការនាំចូលពីក្រៅប្រទេស ។
10. ការគាំទ្រដល់គោលនយោបាយអភិវឌ្ឍន៍វិស័យឧស្សាហកម្មកម្ពុជា
តើគម្រោងនេះគាំទ្រដល់ការអនុវត្តគោលនយោបាយអភិវឌ្ឍន៍វិស័យឧស្សាហកម្មកម្ពុជាដែរឬទេ?
Improvement of Regulatory Environment (Trade Facilitation and Export Promotion Measures, Industrial Standards and Property Rights, Facilitation for Payment of Tax and Excise, and Labor Market Development and Industrial Relations) | ការកែលម្អបរិស្ថាននិយ័តកម្ម (វិធានការសម្រួលពាណិជ្ជកម្ម និងជំរុញការនាំចេញ ការពង្រឹងបទដ្ឋានឧស្សាហកម្មនិងកម្មសិទ្ធិឧស្សាហកម្ម ការសម្រួលការបំពេញកាតព្វកិច្ចពន្ធនិងអាករ និងការរៀបចំទីផ្សារពលកម្មនិងទំនាក់ទំនងវិជ្ជាជីវៈ)
11. វិស័យ(សូមប្រើវិស័យ អនុវិស័យ ដែលមានចែងក្នុងផ.យ.អ.ជ.):

12. ទីតាំងអនុវត្តគម្រោង: (ពិពណ៌នាពីទីតាំងដែលត្រូវអនុវត្តគម្រោង)
គ្រប់ខេត្តក្រុង បន្ទាយមានជ័យ បាត់ដំបង កំពង់ចាម កំពង់ឆ្នាំង
កំពង់ស្ពឺ កំពង់ធំ កំពត កណ្តាល កែប
កោះកុង ក្រចេះ មណ្ឌលគិរី ឧត្តរមានជ័យ ប៉ៃលិន
រាជធានីភ្នំពេញ ព្រះសីហនុ ព្រះវិហារ ព្រៃវែង ពោធិ៍សាត់
រតនគិរី សៀមរាប ស្ទឹងត្រែង ស្វាយរៀង តាកែវ
ត្បូងឃ្មុំ​
13. គោលបំណងរបស់គម្រោង: (ពិពណ៌នាពីគោលបំណងចម្បងៗរបស់គម្រោង)
ផ្ដល់ការពារសុខភាព និងសុខុមាលភាពអ្នកប្រើប្រាស់ពីផលប៉ះពាល់ដោយសារការប្រើប្រាស់ផលិតផលគ្មានសុវត្ថិភាព ក្លែងបន្លំគុណភាព បន្លំប្រភព និងជំរុញការនាំចេញផលិតផលរបស់កម្ពុជាទីកាន់ទីផ្សារក្នុងតំបន់និង អន្តរជាតិ ព្រមជាមួយនឹងការគាំទ្រដល់ប្រតិបត្តិ ករអាជីវកម្មម្ហូបអាហារក្នុងការផលិត កែច្នៃ វេចខ្ចប់ ចែកចាយនិងនាំចេញ-នាំចូលម្ហូបអាហារមានគុណភាព និងសុវត្ថិភាពសមស្របតាមគោលដៅប្រើប្រាស់។
14. ការពិពណ៌នាអំពីគម្រោង: (ពិពណ៌នាអំពីសមាសភាគទាំងអស់របស់គម្រោង)
ការអភិវឌ្ឍន៍ វិស័យឧស្សាហកម្ម កែច្នៃម្ហូបអាហារ ទាមទារនូវការតម្រូវចាំបាច់នូវហេដ្ឋារចនាសម្ព័ន្ធមន្ទីរពិសោធន៍ ដ៏រឹងមាំ ប្រកបដោយ គុណភាព សម្រាប់ជួយគាំទ្រដោយផ្អែក លើមូលដ្ឋានវិទ្យាសាស្រ្ត ក្នុងការវិភាគម្ហូបអាហារឱ្យបានសមស្រប តាមលក្ខខណ្ឌ ស្តង់ដាគុណភាព និងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ដើម្បីធានាបាននូវអាហារដែលមានសុខភាពល្អ អនាម័យ និងសុវត្ថិភាព ដល់អ្នកប្រើប្រាស់ និងសមស្រប ទៅតាមច្បាប់ និងបទប្បញ្ញត្តិដែលបានកំណត់។ លើសពីនេះ តម្រូវការសេវាកម្មមន្ទីរពិសោធន៍ មានសារសំខាន់ចាំបាច់ដើម្បី ៖ (ក) វិភាគគុណភាពផលិតផលក្នុងស្រុក ដើម្បីធានាអនុលោមតាមស្តង់ដាជាតិ ក៏ដូចជាស្តង់ដារអន្តរជាតិសម្រាប់ការនាំចេញ និង (ខ) វិភាគផលិតផលនាំចូលមកក្នុងប្រទេសដើម្បីធានាថាផលិតផលទាំងនោះមានអនុលោមភាពស្រប តាមស្តង់ដា សុវត្ថិភាព ជាអាទិ៍ កម្រិតនៃការចម្លងសារធាតុពុល សារធាតុបន្ថែម និងសំណល់ថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិតនៅក្នុងអាហារ ដែលចាំបចា់ត្រូវតែមានការ ត្រួតពិនិត្យជាប្រចាំ។ ដូច្នេះតម្រូវការសម្រាប់ការកសាងហេដ្ឋារចនាសម្ព័ន្ធមន្ទីរពិសោធន៍វិភាគអាហារគឺជាការចាំបាច់ ដើម្បីគាំទ្រដល់សកម្មភាពអនុវត្តច្បាប់ បទប្បញ្ញត្តិសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ និងជួយដល់ឧស្សាហកម្មកែច្នៃម្ហូបអាហារ ទាក់ទងនឹងការអនុវត្តតាមគោលការណ៍ គ្រប់គ្រងគុណភាព និងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ដែលជាកម្មវិធីបង្កាទុកជាមុន មានដូចជា ការអនុវត្តកសិកម្មល្អ ការអនុវត្តការផលិតល្អ ការអនុវត្តអនាម័យល្អ និងប្រព័ន្ធវិភាគចំណុចត្រួតពិនិត្យភ្នាក់ងារបង្កគ្រោះថ្នាក់សំខាន់ៗ។ ដើម្បីសម្រេចបាននូវការគាំទ្រគម្រោងនេះ តម្រូវការធាតុចូលមួយចំនួនដែលត្រូវផ្ដល់មាន៖ (១)ការបំពាក់ឧបករណ៍និងសំភារៈមន្ទីរពិសោធន៍ចាំបាច់សម្រាប់វិភាគគុណភាព និងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារមានដូចជា មីក្រូជីវសាស្រ្ត សារធាតុចម្លងប្រភេទផ្សិតមីកូតុកស៊ីន សារធាតុចម្លងប្រភេទលោហៈធាតុធ្ងន់ សារធាតុបន្ថែម សំណល់ថ្នាំពុលកសិកម្ម សំណល់ថ្នាំព្យាបាលសត្វ និងសារធាតុផ្ដល់អាហារូបត្ថម្ភ និងមីក្រូអាហារូបត្ថម្ភប្រភេទរ៉ែនិងវីតាមីន ។ (២) ការបណ្ដុះបណ្ដាលជំនាញលើការប្រើប្រាស់ និងថែទាំឧបករណ៍ពិសោធន៍ និង វិធីសាស្រ្តវិភាគ។ (៣) ការបណ្ដុះបណ្ដាលដល់ប្រតិបត្តិករអាជីវកម្មម្ហូបអាហារពីគោលការណ៍ស្ដីពីការអនុវត្តតាម ស្តង់ដាបច្ចេកទេស វិធានសុវត្ថិភាព អនាម័យម្ហូបអាហារ នីតិវិធីនិងបែបបទសម្រាប់ការនាំចេញនិងនាំចូល និងលិខិតបទដ្ឋានគតិយុត្តផ្សេងៗទៀត។ (៤) ការប្រមូលនិងកសាងទិន្នន័យសម្រាប់រៀបចំនីតិវិធីត្រួតពិនិត្យម្ហូបអាហារផ្នែកលើហានិភ័យ។ (៥) ការកសាងនិងដាក់ឱ្យអនុវត្តប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងមន្ទីរពិសោធន៍តាមស្តង់ដា ISO 17025។
15. យុត្តិកម្មគម្រោង: (សូមផ្តល់ហេតុផលដែលគម្រោងនេះត្រូវបានចាត់ទុកថាមានប្រយោជន៍)
ច្បាប់ស្ដីពីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវបានដាក់ឱ្យប្រើប្រាស់ខែមិថុនា ឆ្នាំ២០២២ ដែលក្នុងនោះកម្ពុជាត្រូវរៀបចំឱ្យមានមន្ទីរពិសោធន៍ យោងនិងមន្ទីរពិសោធន៍ផ្លូវការដើម្បីធានាការធ្វើអធិការកិច្ចម្ហូបអាហារ និងការគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារនៅតាមគ្រប់ខ្សែច្រវាក់ផលិតកម្មម្ហូបអាហារ ឱ្យបានសមស្របតាមការតម្រូវស្តង់ដា និងលិខិតបទដ្ឋានគតិយុត្តជាធរមាន ដើម្បីការពារសុខភាព និងសុខុមាលភាពអ្នកប្រើប្រាស់ពីផលប៉ះពាល់ដោយសារការប្រើប្រាស់ផលិតផលគ្មានសុវត្ថិភាព ក្លែងបន្លំគុណភាព បន្លំប្រភព និងជំរុញការនាំចេញផលិតផលរបស់កម្ពុជាទីកាន់ទីផ្សារក្នុងតំបន់និង អន្តរជាតិ ។
16. ផលប្រយោជន៍របស់គម្រោង (រៀបរាប់ពីអ្នកដែលនឹងទទួលប្រយោជន៍ដោយផ្ទាល់និងមិនផ្ទាល់ពីការអនុវត្កគម្រោង)
អ្នកដែលទទួលបានផលប្រយោជន៍ផ្ទាល់ពីគម្រោង៖ ­ -ក្រសួងស្ថាប័នពាក់ព័ន្ធគុណភាព សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារដូចដែលអនុវត្តច្បាប់ស្ដីពីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ­ -ប្រតិបត្តិករអាជីវកម្មម្ហូបអាហារ អាចបង្កើនផលិតភាព និងជំរុញការនាំចេញផលិតផលម្ហូបអាហារកែច្នៃ និងកសិផលរបស់កម្ពុជា ទៅកាន់ទីផ្សាក្នុងតំបន់និងពិភពលោក អ្នកដែលទទួលបានផលប្រយោជន៍មិនផ្ទាល់ពីគម្រោង៖ ­ -ប្រជាជនគ្រប់រូបអាចទទួលបាន និងមានលទ្ធភាពមានស្បៀងប្រកបដោយសុវត្ថិភាព និងគុណភាព ដើម្បីធានាបានជីវភាពរស់នៅសមស្របតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត និងចូលរួមសកម្មក្នុងសង្គម ដើម្បីជំរុញកំណើនសេដ្ឋកិច្ចជាតិ។
17. ការសិក្សាសមិទ្ធិលទ្ធភាព
តើគម្រោងនេះតម្រូវឲ្យមានការសិក្សាសមិទ្ធិលទ្ធភាពដែរ ឬទេ ?
ប្រសិនបើត្រូវការ តើការសិក្សាសមិទ្ធិលទ្ធភាព បានរៀបចំហើយឬនៅ?
18. ផលប៉ះពាល់ផ្នែកបរិស្ថាននិងសង្គម: (ពិពណ៌នាសង្ខេបពីផលប៉ះពាល់របស់គម្រោងលើប្រជាជននិងបរិស្ថានជុំវិញប្រសិនបើមាន ។ តើគម្រោងនេះនឹងជួយដល់ការកាត់បន្ថយភាពក្រីក្រ ឬទេ ?)
គម្រោងមានគោលដៅចូលរួមចំណែកផងដែរក្នុងការកាត់បន្ថយភាពក្រីក្ររបស់ប្រជាពលរដ្ឋ តាមរយៈការធានាបាននូវសុវត្ថិភាពស្បៀង និងជំរុញការនាំចេញ ការបង្កើតទីផ្សារបោះដុំ និងចែកចាយផលិតផលកសិកម្មក្នុងស្រុក ការរៀចំឱ្យមានកម្មវិធីត្រួតពិនិត្យនិងតាមដានលើអនុលោមភាពផលិតផលតាមស្តង់ដា ផ្នែកសុខភាពនិងអនាម័យ និងជួយដល់ប្រជាពលរដ្ឋក្នុងការទិញ ការទទួល និងជ្រើសរើសម្ហូបអាហារមានគុណភាព សុវត្ថិភាព និងអនាម័យ និងសន្សំថវិកា ពីការព្យាបាលជំងឺដែលបណ្ដាលមកពីម្ហូបអាហារ។
19. ការប្រែប្រួល​អាកាសធាតុ​
ក. តើ​សកម្មភាព ​ឬ ធាតុ​ចេញ​របស់​គម្រោង​ទាក់​ទង​នឹងការប្រែប្រួល​អាកាសធាតុ​ ឬ ទេ?
ប្រសិន​បើ​ទាក់​ទង​នឹងការ​ប្រែប្រួល​អាកាស​ធាតុ​ សូម​ជ្រើសរើស​
ខ. តើគម្រោងមានភាពទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុកម្រិតណា?
សូមជ្រើសរើសវិស័យដែលទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុរបស់គម្រោងនិងបំពេញការចូលរួមចំណែកនៃចំណាយដែលទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុរបស់គម្រោងធៀបនឹងតម្លៃគម្រោងសរុប។
វិស័យដែលទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុ
ភាគរយ
ភាពទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុ
18. Livelihoods (general) | ១៨. ជីវភាពរស់នៅ (ទូទៅ)
10
ទាក់ទងតិចតួច
20. ការកាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​ និង​គ្រោះមហន្តរាយ
តើ​សកម្មភាព​​ ឬ ធាតុចេញ​របស់​គម្រោង​ទាក់ទង​នឹងការកាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​ និង​គ្រោះមហន្តរាយ​ដែរ ឬ ទេ?
21. ការវិភាគយេនឌ័រ: (តើគម្រោងនេះមានផលប៉ះពាល់ដល់តួនាទីរបស់បុរស និងស្ត្រីក្នុងទីតាំងរបស់គម្រោងនេះដូចម្តេច ? តើស្ត្រីនឹងត្រូវចូលរួមយ៉ាងសកម្មក្នុងការអនុវត្តគម្រោងនេះឬទេ ?)
គម្រោងមិនមានភាពប៉ះពាល់ដល់តួនាទីរបស់បុរសនិងស្រ្តី ប៉ុន្តែនឹងជំរុញការកម្ពស់សមភាពយេនឌ័រ ក្នុងវិស័យកសិកម្ម និង វិស័យឧស្សាហកម្មកែច្នៃម្ហូបអាហារ និង ការជំរុញកំណើនសេដ្ឋកិច្ចជាតិតាមរយៈការបង្កើនគុណភាព និងផលិតភាពនៃផលិតផល ម្ហូបអាហាររបស់កម្ពុជា។
22. សមត្ថភាពអនុវត្ដគម្រោង: (តើក្រសួងមានជំនាញ និងបទពិសោធន៍គ្រប់គ្រាន់សម្រាប់អនុវត្តគម្រោងដែរឬទេ ?)
សកម្មភាពអនុវត្តគម្រោងអាចមានបញ្ហាប្រឈមមួយចំនួនដូចខាងក្រោម៖ ­ -កង្វះខាតផ្នែកសេវាកម្មវិស្វកម្មក្នុងការថែទាំ ដើម្បីធានាភាពត្រឹមត្រូវរបស់ ឧបករណ៍វិភាគ និងចរន្តអគ្គិសនីកាត់ផ្ដាច់ដោយពេលខ្លះធ្វើឱ្យមានការលំបាកនិងប៉ះពាល់ដល់ដំណើរការរៀបចំការវិភាគ ក្នុងមន្ទីរពិសោធន៍ ­ -ការស្នើសុំការវិនិយោគដោយប្រើប្រាស់ថវិការដ្ឋនៅមានកម្រឹត ចាំបាច់ត្រូវមានការចូលរួមពីដៃគូអភិវឌ្ឍន៍ ក៏ដូចជាវិស័យឯកជនដែលមានបំណងវិនិយោគលើការផ្ដល់សេវាវិភាគម្ហូបអាហារ ­ -ច្បាប់និងលិខិតបទដ្ឋានគតិយុត្តនៅមិនទាន់គ្រប់គ្រាន់ ពាក់ព័ន្ធលក្ខខណ្ឌតម្រូវសម្រាប់ក្នុងការចុះបញ្ជីផលិតផលម្ហូបអាហារនាំចូលដែលភ្ជាប់ជាមួយនឹងលក្ខខណ្ឌធ្វើតេស្តលើប៉ារ៉ាម៉ែត្រចាំបាច់។ ­ -ការវិនិយោគមានរយៈពេលវែងដើម្បីអាចទទួលបានចំណូលជាតិសងត្រឡប់មកវិញ ដែលចាំបាច់ត្រូវមានការគាំទ្រពីដៃគូអភិវឌ្ឍន៍
23. ស្ថានភាពនៃការអនុវត្តគម្រោង: (ផ្តល់ការកែប្រែសង្ខេបស្តីពីការរីកចម្រើននៃគម្រោង ។ ពិភាក្សាអំពីបញ្ហាបណ្តាលឱ្យមានការពន្យារពេលណាមួយយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការអនុវត្តគម្រោង)
សកម្មភាពអនុវត្តគម្រោងអាចមានបញ្ហាប្រឈមមួយចំនួនដូចខាងក្រោម៖ ­ -កង្វះខាតផ្នែកសេវាកម្មវិស្វកម្មក្នុងការថែទាំ ដើម្បីធានាភាពត្រឹមត្រូវរបស់ ឧបករណ៍វិភាគ និងចរន្តអគ្គិសនីកាត់ផ្ដាច់ដោយពេលខ្លះធ្វើឱ្យមានការលំបាកនិងប៉ះពាល់ដល់ដំណើរការរៀបចំការវិភាគ ក្នុងមន្ទីរពិសោធន៍ ­ -ការស្នើសុំការវិនិយោគដោយប្រើប្រាស់ថវិការដ្ឋនៅមានកម្រឹត ចាំបាច់ត្រូវមានការចូលរួមពីដៃគូអភិវឌ្ឍន៍ ក៏ដូចជាវិស័យឯកជនដែលមានបំណងវិនិយោគលើការផ្ដល់សេវាវិភាគម្ហូបអាហារ ­ -ច្បាប់និងលិខិតបទដ្ឋានគតិយុត្តនៅមិនទាន់គ្រប់គ្រាន់ ពាក់ព័ន្ធលក្ខខណ្ឌតម្រូវសម្រាប់ក្នុងការចុះបញ្ជីផលិតផលម្ហូបអាហារនាំចូលដែលភ្ជាប់ជាមួយនឹងលក្ខខណ្ឌធ្វើតេស្តលើប៉ារ៉ាម៉ែត្រចាំបាច់។ ­ -ការវិនិយោគមានរយៈពេលវែងដើម្បីអាចទទួលបានចំណូលជាតិសងត្រឡប់មកវិញ ដែលចាំបាច់ត្រូវមានការគាំទ្រពីដៃគូអភិវឌ្ឍន៍
24. អាទិភាពរបស់គម្រោង : (បញ្ជាក់ពីការកំណត់អាទិភាពរបស់គម្រោងរបស់ក្រសួងស្ថាប័ន)
1
25. ការចូលរួមរបស់ដៃគូអភិវឌ្ឍ: (ផ្តល់ព័ត៌មានអំពីដៃគូអភិវឌ្ឍសក្តានុពលដែលពាក់ព័ន្ធនឹងគម្រោងនេះ)
­ -ធនាគារអភិវឌ្ឍន៍អាស៊ី (ADB) ­ -អង្គការសហប្រជាជាតិសម្រាប់អភិវឌ្ឍន៍ឧស្សាហកម្ម (UNIDO) ­ -អង្គការស្បៀងនិងកសិកម្ម សហប្រជាជាតិ (FAO) ­ -អង្គការសុខភាពពិភពលោក (WHO)
26. ឯកសារយោង: (ភ្ជាប់ឯកសារគម្រោង អនុស្សារណៈយោគយល់គ្នា ឬកិច្ចព្រមព្រៀងជាមួយស្ថាប័នផ្តល់ហិរញ្ញប្បទាន រួមទាំងជាមួយក្រសួងសេដ្ឋកិច្ចនិងហិរញ្ញវត្ថុ)

ផ្នែក B: តម្លៃគម្រោង និង ប្រភពមូលនិធិ

( គិតជាពាន់ដុល្លារអាមេរិក )
ចំណាយវិនិយោគ20242025
Budget
2026
Estimate
2027
Estimate
2028
Estimate
Total in 2026 - 2028ថវិកាចរន្ត
BudgetActual
ចំណាយប្រតិបត្តិ
បៀវត្សរ៍
សម្ភារៈនិងរដ្ឋបាល
ផ្សេងៗ
ចំណាយមូលធន
ការសាងសង់
សេវាប្រឹក្សា
ទព្វសម្ភារៈ
ការបណ្តុះបណ្តាល
ផ្សេងៗ
ចំណាយសរុប
ប្រភពហិរញ្ញប្បទាន20242025
Budget
2026
Estimate
2027
Estimate
2028
Estimate
Total in 2026 - 2028ថវិកាចរន្ត
BudgetActual
ចំណូលពីគម្រោង
ថវិកាជាតិ
សាច់ប្រាក់សុទ្ធ
ធនធានផ្សេងៗ
ហិរញ្ញប្បទាន របស់ដែគូអភិវឌ្ឍ
Other
សរុបហិរញ្ញប្បទាន ដែលបានសន្យាផ្តល់
តម្រូវហិរញ្ញប្បទាន បំពេញបន្ថែម

​មតិយោបល់លើគម្រោង

27.
ត្រីមាស ការចំណាយ សមិទ្ធិផលជាភាគរយ ការបរិយាយដំណើរការវិវឌ្ឍន៍ User
ត្រីមាសទី១ 0 0
ត្រីមាសទី២ 0 0
ត្រីមាសទី៣ 0 0
ត្រីមាសទី៤ 0 0
Total 0 0