PIP No:
786
|
1. ឈ្មោះគម្រោង (ENG):
Quality and Safety Promotion Project and Labelling of Agricultural Products to enhance Agri-Business in Cambodia
|
ឈ្មោះគម្រោងៈ
លើកកម្ពស់គុណភាព សុវត្ថិភាព និងស្លាកសញ្ញាផលិតផលកសិកម្ម ដើម្បីជំរុញ កសិពាណិជ្ជកម្ម ក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា
|
2. កាលបរិច្ឆេទគម្រោង: |
កាលបរិច្ឆេទចាប់ផ្តើមគម្រោង :
|
កាលបរិច្ឆេទបញ្ចប់គម្រោង :
|
|
4. ស្ថាប័នទទួលខុសត្រូវ::
ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ
|
RESPONSIBLE UNIT:
Department of Agro-Industry
|
អង្គភាពទទួលខុសត្រូវ:
|
5. ស្ថានភាពគម្រោង
|
|
ព័ត៌មានលម្អិតអំពីគម្រោង
|
|
6. ប្រភេទគម្រោង:
|
7. ប្រភពហិរញ្ញប្បទាន
|
8. មុំនៃគោលនយោបាយក្នុងយុទ្ធសាស្រ្តបញ្ចកោណ ដំណាក់កាលទី ១ ដែលគម្រោងស្ថិតនៅ: |
|
9. ការចូលរួមចំណែករបស់គម្រោងក្នុងការសម្រេចបានគោលនយោបាយអាទិភាពខាងលើ: |
គម្រោងបានចូលរួមចំណែកក្នុងការលើកកម្ពស់គុណភាព សុវត្ថិភាពផលិតផលកសិកម្ម ព្រមទាំង ស្លាកសញ្ញាសម្គាល់ផលិតផលកក្នុងស្រុក ដើម្បីបំពេញត្រូវការអ្នកប្រើប្រាស់ និងជាជម្រើសដ៏ល្អប្រើសើរ។ |
10. ការគាំទ្រដល់គោលនយោបាយអភិវឌ្ឍន៍វិស័យឧស្សាហកម្មកម្ពុជា |
តើគម្រោងនេះគាំទ្រដល់ការអនុវត្តគោលនយោបាយអភិវឌ្ឍន៍វិស័យឧស្សាហកម្មកម្ពុជាដែរឬទេ?
|
11. វិស័យ(សូមប្រើវិស័យ អនុវិស័យ ដែលមានចែងក្នុងផ.យ.អ.ជ.):
|
|
|
|
|
12. ទីតាំងអនុវត្តគម្រោង: (ពិពណ៌នាពីទីតាំងដែលត្រូវអនុវត្តគម្រោង) |
|
13. គោលបំណងរបស់គម្រោង: (ពិពណ៌នាពីគោលបំណងចម្បងៗរបស់គម្រោង) |
- ផ្តល់ផលិតផលកសិកម្មដែលមានគុណភាព និងសុវត្ថិភាពសម្រាប់អ្នកប្រើប្រាស់
- បង្កើនតម្លៃបន្ថែមចំពោះផលិតផលកសិកម្ម ឫកសិឧស្សាហកម្ម
- បង្កើនទំនុកចិត្តដល់អ្នកប្រើប្រាស់តាមរយៈស្លាកសញ្ញា និងគ្រប់គ្រងគុណភាព ផលិតផលកសិកម្ម
- លើកទឹកចិត្តដល់កសិករ អ្នកផ្គត់ផ្គង់ និងអ្នកកែច្នៃ ព្រមទាំងបង្កើភាពប្រកួតប្រជែងទីផ្សារក្នុងស្រុក និងជំរុញការនាំចេញ
- ផ្តល់ជម្រើសដ៏ល្អប្រសើរសម្រាប់អ្នកប្រើប្រាស់។
- បងើ្កតគោលការណ៏ បទបញ្ញាតិ លិខិតបទដ្ឋានពាក់ព័ន្ធគុណភាព សុវត្ថិភាព និងស្លាកសញ្ញា
|
14. ការពិពណ៌នាអំពីគម្រោង: (ពិពណ៌នាអំពីសមាសភាគទាំងអស់របស់គម្រោង) |
ដោយសង្កេតឃើញថានៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជាកំពុងតែមានការអភិវឌ្ឍន៍ ដោឡែកវិស័យ ចំណីអាហារកែច្នៃពីផលិតផលកសិកម្មកំពុងតែមានបញ្ហារប្រឈមលើគុណភាព និងសុវត្ថិភាព ដោយហេតុ នេះហើយការបង្កើតគម្រោងលើកកម្ពស់គុណភាព និងសុវត្ថិភាពផលិតផលកសិកម្មក្នុងស្រុកបានលើកឡើង ដើម្បីជួយសម្រួលដល់បងប្អូនអ្នកប្រើប្រាស់ផលិតផលកសិកម្មឲ្យមានគុណភាព សុវត្ថភាព ទំនុកចិត្ត និងជឿជាក់លើ ផលិតផល និងស្លាកសញ្ញាក្នុងស្រុក។ |
15. យុត្តិកម្មគម្រោង: (សូមផ្តល់ហេតុផលដែលគម្រោងនេះត្រូវបានចាត់ទុកថាមានប្រយោជន៍) |
គម្រោងនេះត្រូវបានជ្រើសរើសដោយសារផលិតផលកសិកម្មដែលនាំចូលក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា មានបញ្ហារប្រឈមមួយចំនួនទៅលើគុណភាព និងសុវត្ថិភាពដល់អ្នកប្រើប្រាស់ដែលកំពុងរីករាលដាលនៅ តាមទីផ្សារកសិផលនានាក្នុងស្រុក ព្រមទាំងស្លាកសញ្ញាសំគាល់ផលិតផលកសិកម្មនៅក្នុងស្រុកនៅមាន កម្រិតនៅឡើយ។ |
16. ផលប្រយោជន៍របស់គម្រោង (រៀបរាប់ពីអ្នកដែលនឹងទទួលប្រយោជន៍ដោយផ្ទាល់និងមិនផ្ទាល់ពីការអនុវត្កគម្រោង) |
- អ្នកដែលទទួលបានប្រយោជន៍ផ្ទាល់គឺប្រជាជនក្នុងស្រុក និងជនបរទេសផ្សេងៗដែលរស់នៅ និងប្រើប្រាស់ផលិតផលកសិកម្មក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា។
- អ្នកដែលទទួលបានប្រយោជន៍មិនផ្ទាល់ គឺរាជរដ្ឋាភិបាល និងអង្គភាពផ្សេងៗដែលធ្វើការទាក់ទងនឹងវិស័យកសិកម្ម ។
គម្រោងកម្មវិធីនេះមានសារៈប្រយោជន៏ មិនអាចកាត់ថ្លៃបាន ព្រោះវាជាធាតុចូលដ៏ចំាបាច់សំរាប់ការ ការពារ និងលើកកំពស់សុខមាលភាព សុខភាព សារធារណៈតាមរយៈការផ្តល់សេវាកម្ម ពត័មាន ការបណ្តុះបណ្តាល ការត្រួតពិនិត្យគុណភាព សុវត្ថិភាព ស្លាកសញ្ញាផលផលិតកសិឧស្សាហកម្ម នៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា។ ព្រោះនាពេលបច្ចុប្បន្នអាហារមួយចំនួនធំ ដែលមានប្រភពពីកសិកម្មរួមទាំងការចិញ្ចឹម ការដាំដុះ ការកែច្នៃ ផលិតនិងចែកចាយ ក្នុងព្រះរាណាចក្រកម្ពុជាពុំមានសុវត្ថិភាព ពុំមានការត្រួតពិនិត្យ ពុំមានការដាក់ស្លាកសញ្ញា បញ្ជាក់ការត្រួតពិនិត្យ អោយបានត្រឹមត្រូវនោះទេ ហើយមហាជនទូទៅ រួមទាំងប្រមុខរាជរដ្ឋាភិបាលបញ្ហាញ ក្តីព្រួយបារម្ភ ទៅលើបញ្ហាគុណភាព សុវត្ថិភាព ផលិតផលកសិកម្ម។ ហើយម្យ៉ាងវិញទៀតគម្រោងនេះនឹងផ្តល់ អត្ថប្រយោជន៌ជាច្រើនទៀតដូចបញ្ជាក់ក្នុងគោលបំណងខាងលើ។
|
17. ការសិក្សាសមិទ្ធិលទ្ធភាព |
តើគម្រោងនេះតម្រូវឲ្យមានការសិក្សាសមិទ្ធិលទ្ធភាពដែរ ឬទេ ?
|
ប្រសិនបើត្រូវការ តើការសិក្សាសមិទ្ធិលទ្ធភាព បានរៀបចំហើយឬនៅ?
|
18. ផលប៉ះពាល់ផ្នែកបរិស្ថាននិងសង្គម: (ពិពណ៌នាសង្ខេបពីផលប៉ះពាល់របស់គម្រោងលើប្រជាជននិងបរិស្ថានជុំវិញប្រសិនបើមាន ។ តើគម្រោងនេះនឹងជួយដល់ការកាត់បន្ថយភាពក្រីក្រ ឬទេ ?) |
គម្រោងនេះនឹងជួយដល់ការកាត់បន្ថយភាពក្រីក្ររបស់ប្រជាជនកម្ពុជា តាមរយៈការទទួលទាន ផលិតផលកសិកម្មដែលមានគុណភាព និងសុវត្ថិភាពគ្រប់គ្រាន់ ដែលធ្វើឲ្យប្រជាជនមានសុខភាពល្អ កាត់បន្ថយការចំណាយទៅលើសេវាសុខភាពបានមួយកម្រិតធំ ដែលធ្វើឲ្យសេដ្ឋកិច្ចរបស់ប្រជាជន និងប្រ ទេសជាតិរីកចម្រើន។ លើសពីនេះគម្រោងក៌ជួយបង្កើនតម្លៃបន្ថែមដល់ផលិតផលកសិកម្មតាមរយៈការ ប្រើប្រាស់ ស្លាកសញ្ញាបញ្ជាក់គុណភាព ប្រភពផលិតផលជាដើម។ ម្យ៉ាងវិញទៀត គម្រោងកម្មវិធីនេះនឹងជួយ ផ្នែកបរិស្ថាន និងសង្គមអោយកាន់តែមានភាពប្រសើរឡើងថែមទៀត។ |
19. ការប្រែប្រួលអាកាសធាតុ |
ក. តើសកម្មភាព ឬ ធាតុចេញរបស់គម្រោងទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុ ឬ ទេ?
|
ប្រសិនបើទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុ សូមជ្រើសរើស
|
ខ. តើគម្រោងមានភាពទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុកម្រិតណា?
|
សូមជ្រើសរើសវិស័យដែលទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុរបស់គម្រោងនិងបំពេញការចូលរួមចំណែកនៃចំណាយដែលទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុរបស់គម្រោងធៀបនឹងតម្លៃគម្រោងសរុប។
|
វិស័យដែលទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុ
|
ភាគរយ
|
ភាពទាក់ទងនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុ
|
|
|
|
20. ការកាត់បន្ថយហានិភ័យ និងគ្រោះមហន្តរាយ |
តើសកម្មភាព ឬ ធាតុចេញរបស់គម្រោងទាក់ទងនឹងការកាត់បន្ថយហានិភ័យ និងគ្រោះមហន្តរាយដែរ ឬ ទេ?
|
តើសកម្មភាព ឬ ធាតុចេញរបស់គម្រោងទាក់ទងការកាត់បន្ថយហានិភ័យ និងគ្រោះមហន្តរាយដែរ ឬ ទេ?
|
21. ការវិភាគយេនឌ័រ: (តើគម្រោងនេះមានផលប៉ះពាល់ដល់តួនាទីរបស់បុរស និងស្ត្រីក្នុងទីតាំងរបស់គម្រោងនេះដូចម្តេច ? តើស្ត្រីនឹងត្រូវចូលរួមយ៉ាងសកម្មក្នុងការអនុវត្តគម្រោងនេះឬទេ ?) |
គម្រោងនេះមិនមានផលប៉ះពាល់ដល់តួនាទីរបស់បុរស និងស្ត្រីក្នុងទីតាំងផ្សេងៗរបស់គម្រោង នោះទេព្រោះបុរស និងស្រ្តីមានសិទ្ធស្មើរក្នុងការអនុវត្តគម្រោងនេះ ដោយគ្មានការរើសអើងអ្វីឡើយ។ ជាពិសេសរាល់សកម្មភាពទាំងអស់របស់ស្រ្តីត្រូវបានលើកទឹកចិត្តឲ្យចូលរួមយ៉ាងសកម្ម និងទទួលការបណ្តុះ បណ្តាលអំពីគុណភាព សុវត្ថិភាពផលិតផលកសិកម្មក្នុងស្រុកដើម្បីទ្រទ្រង់សុខភាពគ្រួសារ និងសង្គមជាតិ។ ផ្ទុយទៅវិញសកម្មភាពទាំងអស់ស្រ្តីត្រូវបានលើកទឹកចិត្តឲ្យចូលរួម ទទួលការបណ្តុះបណ្តាល ទទួលព័ត៌មានពីការជ្រើសរើសផលិតផលដែលមានគុណភាព សុវត្ថិភាព ជាដើម។ |
22. សមត្ថភាពអនុវត្ដគម្រោង: (តើក្រសួងមានជំនាញ និងបទពិសោធន៍គ្រប់គ្រាន់សម្រាប់អនុវត្តគម្រោងដែរឬទេ ?) |
ក្រសួងពិតជាមានជំនាញ និងបទពិសោធន៍គ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ការអនុវត្តគម្រោងនេះព្រោះក្រសួងបានធ្វើការយ៉ាងជិតស្និតទៅលើផលិតផលកសិកម្ម មានអ្នកបច្ចេកទេសដែលបានដើរទួនាទីយ៉ាងសំខាន់ ទៅលើគុណភាព និងសុវត្ថិភាពផលិតផលកសិកម្មក្នុងស្រុក។ ក្រសួងក៏បានយកនូវបទពិសោធន៍ពីស្ថាប័ន ផ្សេងៗមកអនុវត្តគម្រោងឲ្យកាន់តែប្រសើរឡើង និងទទួលបានជោគជ័យតាមយុទ្ធសាស្រ្តរាជរដ្ឋាភិបាល។
|
23. ស្ថានភាពនៃការអនុវត្តគម្រោង: (ផ្តល់ការកែប្រែសង្ខេបស្តីពីការរីកចម្រើននៃគម្រោង ។ ពិភាក្សាអំពីបញ្ហាបណ្តាលឱ្យមានការពន្យារពេលណាមួយយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការអនុវត្តគម្រោង) |
វឌ្ឍនភាពរបស់គម្រោងគឺជាការគ្រប់គ្រងដែលមានលក្ខណៈច្បាស់លាស់ ត្រឹមត្រូវ ព្រមទាំងមានការចូលរួមរបស់ប្រជាពលរដ្ឋ និងវិនិយោគទុននៅក្នុងសកម្មភាពនានារបស់គម្រោង។
អំពីបញ្ហាប្រឈមនានា ដែលបណ្តាលឲ្យមានការពន្យាពេលក្នុងកាអនុវត្តគម្រោងគឺកង្វះខាតនៅការចូលរួមរបស់ប្រជាជន មិនយល់ច្បាស់ពីអត្ថប្រយោជន៍សុខភាព មិនចង់ថែរក្សារសុខភាព និងប្រធានស័ក្ក។
|
24. អាទិភាពរបស់គម្រោង
:
(បញ្ជាក់ពីការកំណត់អាទិភាពរបស់គម្រោងរបស់ក្រសួងស្ថាប័ន)
|
1
|
25. ការចូលរួមរបស់ដៃគូអភិវឌ្ឍ: (ផ្តល់ព័ត៌មានអំពីដៃគូអភិវឌ្ឍសក្តានុពលដែលពាក់ព័ន្ធនឹងគម្រោងនេះ) |
|
26. ឯកសារយោង: (ភ្ជាប់ឯកសារគម្រោង អនុស្សារណៈយោគយល់គ្នា ឬកិច្ចព្រមព្រៀងជាមួយស្ថាប័នផ្តល់ហិរញ្ញប្បទាន រួមទាំងជាមួយក្រសួងសេដ្ឋកិច្ចនិងហិរញ្ញវត្ថុ) |
ផ្នែក B: តម្លៃគម្រោង និង ប្រភពមូលនិធិ
( គិតជាពាន់ដុល្លារអាមេរិក )
|
|